Θεραπευτική Άσκηση

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤAΣΤΑΣΗΣ

Μακροπρόθεσμα θεραπευτικά ωφέλη

εξατομικευμένα και εξελισσόμενα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης

Υγεία, Ευεξία, Μακροζωία

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν το ρόλο της άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία. 

Η εξατομικευμένη θεραπευτική άσκηση (συνταγογραφημένη άσκηση) είναι η διαδικασία κατά την οποία η άσκηση χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας για την αντιμετώπιση νεύρο – μυοσκελετικών προβλημάτων, αλλά και την προαγωγή της γενικότερης υγείας, ευεξίας και μακροζωίας του ασθενούς.

κατάλληλα για κάθε ηλικία

Clinical Pilates

Στο κέντρο Φυσικοθεραπείας Παναγιώτη Σαμαρά εφαρμόζουμε μετά από λεπτομερή αξιολόγηση εξατομικευμένα και εξελισσόμενα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης, εμπνευσμένα από τις αρχές της φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης και εμπλουτισμένα με τη μέθοδο clinical pilates, τα οποία ανταποκρίνονται στοχευμένα στις ανάγκες και τους στόχους των ασθενών και είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία και επίπεδο σωματικής κατάστασης.

κατάλληλα για κάθε ηλικία

Pilates Reformer

Εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης Pilates που εκτελούνται με τη χρήση του ειδικού κρεβατιού Reformer. Αυτό αποτελείται από μια κινούμενη πλατφόρμα, τοποθετημένη μέσα σε ένα ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό, η οποία συνδέεται με ένα σύστημα ελατηρίων, τροχαλιών και σκοινιών.

Έτσι, επιτρέπει στον ασκούμενο να εκτελέσει ποικιλία ασκήσεων με τη χρήση διαβαθμισμένης αντίστασης, καθιστώντας το ιδανική μορφή άσκησης για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με πολλαπλά οφέλη, όπως μυϊκή ενδυνάμωση (έμφαση στην ενδυνάμωση του κορμού), βελτίωση ελαστικότητας, στάσης σώματος, στατικής / δυναμικής ισορροπίας και αναπνευστικής ικανότητας.

Ασφαλής φροντίδα

Ασκηθείτε μαζί μας

Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και ελεγχόμενο, είτε ως φυσική συνέχεια της θεραπείας ή για την πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων ή ακόμα και για την διατήρηση της σκελετικής υγείας η θεραπευτική άσκηση μαζί μας θα σας οδηγήσει στα καλύτερα αποτελέσματα.

Φυσικοθεραπεία

Εφαρμόζουμε θεραπευτικές προσεγγίσεις...

Manual Therapy

Η Ορθοπαιδική Θεραπεία με χειρισμούς είναι...