ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΜΑΡΑ PT, OMT 

 

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι, όπου κατοικεί και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Το 2002 απέκτησε το πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το ΑΤΕΙ Λαμίας με βαθμό «λίαν καλώς - 8». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και μέχρι το 2007 συνεργάσθηκε με κέντρα φυσικοθεραπείας στο Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, την Ελευσίνα και την Αθήνα, με  αθλητικά σωματεία των ανωτέρω περιοχών, καθώς και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» και στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από το 2007 έως και σήμερα διατηρεί Κέντρο Φυσικοθεραπείας στην οδό Παπανικολή 24 στο Κερατσίνι. Είναι εξειδικευμένος manual therapist (χειροθεραπευτής) στο υψηλότερο διεθνώς επίπεδο, καθώς κατέχει τον τίτλο του ΟΜΤ (Orthopaedic Manual Therapist) Φυσικοθεραπευτή. Την τρέχουσα περίοδο συνεχίζει την εκπαίδευσή του στην μυοσκελετική φυσικοθεραπεία με μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει επίσης ειδικευθεί στη μέθοδο Mulligan, στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία (μέθοδος McKenzie) και στο Sports Combination Taping. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ώμου και Αγκώνα (EUSSER). Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων με αντικείμενα ενδιαφέροντος κατά κύριο λόγο τη μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία και τη φυσιολογία του πόνου.  

 

 

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Παναγιώτη Σαμαρά PT, OMT λειτουργεί από το 2007 στο κέντρο του Κερατσινίου, εξυπηρετώντας πληθώρα ασθενών από την ευρύτερη περιοχή. Από τον Οκτώβριο του 2015 λειτουργεί σε καινούριο, ακόμη μεγαλύτερο χώρο στοχεύοντας στην μέγιστη εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης του ασθενή σε άνεση, υγιεινή καθαριότητα και προσβασιμότητα. Διαθέτει πληθώρα τεχνικών μέσων και μηχανημάτων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες και τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται και ανανεώνονται, με σκοπό τη διατήρηση του εξοπλισμού του εργαστηρίου σε διαρκώς κορυφαίο επίπεδο.

 

 «Επιπλέον, εκτός από τον άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό, επενδύω στην διαρκή και δια βίου επιμόρφωση, σε καινοτόμες τεχνικές Φυσικοθεραπείας, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι τα καλύτερα εφόδια του Φυσικοθεραπευτή είναι η γνώση του, το ήθος του, η κλινική του εμπειρία και τα χέρια του.

Η φιλοσοφία μου λοιπόν, είναι η επίτευξη του μέγιστου δυνατού λειτουργικού αποτελέσματος, με ανώδυνο τρόπο, στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Συνεργαζόμενος με τον θεράποντα ιατρό, και βάσει της διάγνωσης που έχει τεθεί, αξιολογώ καθημερινά τον ασθενή, εξατομικεύοντας το θεραπευτικό σχήμα, βάσει των αναγκών του, των δυνατοτήτων του, αλλά και της προσωπικότητάς του.

Η θεραπεία δεν είναι στείρα εφαρμογή μέσων και τεχνικών, αλλά δυναμική και διαρκώς προσαρμοζόμενη. Δεν περιορίζεται στην αλόγιστη εφαρμογή μηχανημάτων, αλλά δίνεται έμφαση στην εφαρμογή τεχνικών δια των χειρών (hands on therapies) από τον θεραπευτή.

Οι εφαρμοζόμενες τεχνικές θεραπείας είναι οι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένες, με την μέγιστη αποτελεσματικότητα, διεθνή πρακτική και αναγνώριση.

Ο ασθενής ενημερώνεται λεπτομερώς για το πρόβλημα και την θεραπευτική διαδικασία, στην οποία έχει ενεργή συμμετοχή, με ασκησιολόγιο για το σπίτι.

Τελειώνοντας την θεραπεία, ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται σε θεραπευτική διαδικασία, με την εφαρμογή ασκήσεων, συμβουλών εργονομίας και τεχνικών αυτοθεραπείας που θα λάβει, διασφαλίζοντας έτσι το θεραπευτικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου».

                                                                                                                                                                                               

  Παναγιώτης  Σαμαράς, PT, OMT

  Φυσικοθεραπευτής, Εξειδικευμένος Μυοσκελετικός Χειροθεραπευτής

 

 

 

 

  

 

   

<